Dezert v zaváraninových pohároch

(rozpis na 12 pohárov 170 ml.)

  • 2 poháre hladkej múky
  • 1 pohár práškového cukru
  • 2 celé vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 pohár mlieka
  • pol pohára oleja
  • 1 lyžica kakaa

Plnka: 

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml šľahačky
  • 3 lyžice práškového cukru
  • ovocie (jahody...)
  • prípadne trochu rumu na pokvapkanie cesta.

Dezert v zaváraninových pohároch
Dezert v zaváraninových pohároch

Zo surovín vymiešame mixérom cesto a rozdelíme do 8 ks vymastených a pomúčených pohárov do 2/3. Poháre musia mať široké hrdlo, aby sa dalo upečené cesto neporušené vyklopiť. Poukladáme na plech a pečieme pri 180°C tak 30-40 min. Medzitým si vymiešame plnku (smotanu nešľahať). Po upečení vyberieme, vyklopíme z pohárov a každý kus prekrojíme na 4-5 krúžkov hrubých cca 1 cm. Poháre umyjeme, osušíme a začneme plniť.

Na spodok dáme krúžok cesta, môžeme ho pokvapkať rumom a na to poukladáme ovocie (najlepšie sú jahody, maliny... ale môže byť aj zavárané). Na ovocie navrstvíme časť plnky. Toto zopakujeme ešte 1x a ukončíme tretím krúžkom upečeného cesta a jemne pritlačíme. Zatvoríme viečkom a uložíme do chladničky.

Miesto cesta sa môžu použiť aj okrúhle piškóty. Je to síce rýchlejšie, ale nie tak efektné.

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky