Francúzsky jablkový koláč

  • 200 g hladkej múky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 6 vajec
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžica sóda bicarbóny
  • 500 g jabĺk
  • 150 g masla
  • 1 vanilkový cukor, príp. prášk.cukor alebo šľahačka na dozdobenie.

Na dno suchého plechu nakrájame na menšie kúsky jablká. Múku s cukrom premiešame, pridáme vajcia rozhabarkované v mlieku a zamiešame. Jablká zalejeme touto hmotou, posypeme vanilkovým cukrom a dáme do rúry piecť. Teplota 190°C, asi na 30 minút.

V polovici (teda po 15 min. pečenia) vyberieme a navrch pokrájame maslo.
Vložíme späť do rúry a dopečieme. Nakoniec posypeme prášk.cukrom alebo dozdobíme šľahačkou.

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky