Kváskový chlebík 1-2-3

Metóda 1-2-3 znamená, 1 diel rozkvasu, 2 diely tekutiny, 3 diely múky. Ja som si zvolila tieto množstvá a chlebík je taký - akurát :-)

  • 150 g rozkvasu
  • 300 g tekutiny (50 g acidko, 250 g voda)
  • 450 g múky (50 g ražnej chlebovej, 350 g pšeničnej chlebovej)
  • 3 ČL soli
  • 1 kopcová čajová mletej rasce
  • ľanové, slnečnicové, alebo aj iné obľúbené semiačka
  • 2 PL oleja
  • 1 kávová lyžika medu

30 min. autolýza (zmiešaná múka s tekutinou)

Pridať ostatné prísady a dobre vymiesiť.

2 hod kysnutie (počas toho 3-4x premiesiť)

Presun do ošatky,  6 - 8 hod. kysnutie v chladničke

Pečenie:

12 min na 250°C + zápara

35 min na 180°C bez spodného plechu.

____________________________________________________________________________________

Ak začínate a neviete o kváskovaní ešte takmer nič, pomôžu vám aj tieto moje články:



© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky