Ovocné želé kocky

Piškótové cesto:

  • 8 vajec
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 8 lyžíc polohrubej múky 

Želatínová poleva:

  • 2 zlaté klasy (maizena) spolu 80g
  • 10 Dg práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 fľaša zaváraných broskýň alebo marhúľ (7 dcl), alebo čerstvé
  • 1 liter šťavy (šťava zo zaváraniny, doliať vodou do 1 litra)

Plnka:

  • 25 dg masla
  • 15 Dg práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor (20g)
  • 1 tučný tvaroh (250g) 

šľahačka na dozdobenie (nemusí byť) 

Postup:

Bielky vyšľahať mixérom na najvyššom stupni na sneh, rýchlosť otáčok znížiť a postupnepridávať cukor, žĺtky a nakoniec múku. Upiecť na hlbšom vymastenom a múkou vysypanom plechupri 150°C asi 45 min. Nechať vychladnúť.Maslo vymiešať s cukrom a van.cukrom a pomaly zamiešať tvaroh. Túto plnku natrieť na upečenývychladnutý piškótový plát. Na to poukladať drobnejšie ovocie a zaliať polevou.Poleva: V troche šťavy rozhabarkovať zlaté klasy, zvyšok šťavy dať variť s práškovým a vanilkovýmcukrom. Do toho priliať rozhabarkovanú zmes a miešať dohladka, kým nestuhne a kým sa hmotanestane priehľadnou. Takouto ešte teplou polevou zalejeme ovocie. Necháme stuhnúť v chlade.Nakoniec môžeme ozdobiť ešte šľahačkou.Môže sa to urobiť aj na spôsob torty do tortovej formy.

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky