Klasické bryndzové halušky

Bryndzové halušky
Bryndzové halušky


(porcia pre 2 osoby)

Potrebujeme:

  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 10 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • Bryndzu
  • Slaninu 
  • Štipku soli (do vody)

Na jemnom struháku (rajbaničke) si nastrúhame surové očistené zemiaky. Je to riadna fuška, ale stojí to za to. Pridáme múku a premiešame. Cez haluškáreň pretlačíme do vriacej osolenej vody a premiešame, aby sa nezlepili. Keď halušky vyplávajú navrch, necháme ešte 3-4 min. povariť, scedíme a dáme do misky s bryndzou. Nepreplachujeme studenou vodou, ani nepridávame do bryndze mlieko či smotanu. Bryndza sa teplými haluškami sama rozpustí. Polejeme trochou slaninového výpeku a premiešame. Podávame na tanieri, posypané osmaženou slaninkou. 


© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky