Orechová torta

Množstvo na klasickú guľatú tortu, priemer tortovej formy 25 cm 

Korpus:

  • 7ks vajec
  • 160g kryštálového cukru
  • 120g polohrubej múky
  • 100g orechov
  • 6PL vody
  • 1/2 prášku do pečiva


Krém:

  • 4dl mlieka
  • 1 bal. Zlatý klas
  • 250g masla
  • trocha orechov
  • 350g práškového cukru
  • necelý poldecák oleja.
  • džem, rum, prípadne aj čokoláda+Cera na poliatie

Orechová torta
Orechová torta

Postup:

Najprv si uvaríme z mlieka a Zlatého klasu puding na krém( ten dlhšie chladne).

Korpus:
Bielky vyšľaháme na sneh, žĺtky s kr.cukrom vyšľaháme do husta a postupne pridávame prevarenú vodu. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešame a na striedačku s bielkami vmiešavame zľahka do žĺtkov. Masu vylejeme do tortovej formy.
Pečieme pri teplote 150'C asi 40min. No treba strážiť, može byť aj skor. Po upečení si tortu aj vo forme prevrátim na plech, aby bola pekná rovná. Takto necháme vychladnúť.

Krém:
Uvarený puding (varíme len mlieko so zlatým klasom) nechávame vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahneme kožu a puding rozmiešame šľahačom do hladka.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme olej, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom.
Do krému primiešame orechy ( kúsok bieleho si necháme na zdobenie).
Tortu rozrežeme, spodný plát ešte kým ho natrieme krémom potrieme nejakým kyselkavým džemom, alebo marmeládou a pokvapkáme rumom.
Ztuhnutú tortu polievame čokoládovou polevou, alebo potrieme zvyškom krému. 


© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky