Šťuchajdy

POTREBNÉ PRÍSADY

  • 35 dkg polohrubej múky
  • 15 dkg kryštálového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 12 dkg rozpustenej Hery
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • štipka soli.

POLEVA

  • 20 dkg masla alebo Hery
  • 5 lyžíc rumu
  • 4 lyžice horúcej vody
  • 25 dkg práškového cukru
  • 5 dkg kakaa.



Šťuchajdy
Šťuchajdy

POSTUP

Múčnik - múku, cukor, prášok do pečiva a soľ premiešame, pridáme i ostatné "mokré" suroviny a premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme doružova (180°C - 30 min). Po upečení druhým koncom varešky našťucháme po celej ploche "šťuchance".

POLEVA - Maslo, rum a vodu rozpustíme a pridáme cukor zmiešaný s kakaom. Varíme do spojenia.

Polevu necháme chvíľu vychladnúť a potom nalejeme na múčnik. Pekne postupne, aby sa poleva dostala do všetkých dierok. Necháme stuhnúť a podávame.

Táto šťuchajda je strašne moc dobrá a hlavne - super rýchla a vhodná pre vopred neohlásené návštevy (všetky ingrediencie má väčšina z nás doma stále)

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky