Šľahačková nepečená torta

Suroviny:

  • 7-8 sáčkov dlhých piškót
  • mlieko
  • 2 konzervy ananásu
  • rum

Krém 1: 

  • 4 dcl mlieka
  • 2 lyžice práš.cukru
  • 5 žĺtkov
  • 1 vanilkový cukor
  • 1,5 dcl vlažnej vody
  • 30 g želatíny

Krém 2:

  • 3 šľahačkové smotany
  • 3 lyžice práš. cukru

Postup:

Krém: mlieko a cukor dáme variť. Žĺtky vymiešame s vanilkou a pridáme do vriaceho mlieka. Želatínu rozpustíme vo vlažnej vode, vlejeme do odstaveného ale ešte teplého krému, dobre premiešame a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si 3 šľahačky s 3 lyžicami cukru a vlejeme do toho vychladnutý krém.

Piškóty namáčame vo vanilkovom mlieku (mlieko, vanil.cukor, šťava z ananásu, rum) a ukladáme po bokoch a na spodok tortovej formy. Na piškóty dáme nadrobno nakrájaný ananás, zalejeme časťou krému a znovu dáme piškóty...Opakujeme až po vrch torty.

Dáme stuhnúť do chladničky, zdobíme šľahačkou.

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky