Paradajkový lekvár


Potrebujeme:

  • 2 kg paradajky,
  • 1 kávová lyžička čerstvý nastrúhaný zázvor
  • 1,2 kg kryštálového cukru
  • 4 kávové lyžičky kyseliny citrónovej
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 ks paprička čili 

Postup: 

Paradajky poriadne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme ich do hrnca, pridáme kryštálový cukor, zázvor a vanilkový cukor. Zmes varíme približne 2 hodiny domäkka. Nakoniec vmiešame kyselinu citrónovú a nasekanú čili papričku. Lekvár môžeme prepasírovať cez sitko, alebo ho iba rozmixujeme ponorným mixérom. Ja som mixovala. 

Hotovým lekvárom naplníme sklenené poháre a sterilizujeme ich približne 20 minút pri teplote 80°C. Poháre potom obrátime hore dnom a necháme vychladnúť. 

Nezabudnite potom poháre zasa otočiť naspäť a samozrejme pred konzumáciou otvoriť viečko, inak by sa vám asi lekvár ťažko vyberal :-)

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky