Zeleninové lievance s kváskom

Využijete slabý, alebo nadbytočný kvások

Potrebujeme: 

  • Ražný kvások (2 PL RK, 150g ražnej hl.múky, 150g vody - 9-12 hod napučať)
  • 1 väčší surový postrúhaný zemiak
  • cca 2 cm postrúhanej cukiny (alebo inej vhodnej zeleniny)
  • 1 menšia pokrájaná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • rastlinný olej na smaženie
  • soľ, kurkuma, mleté čierne korenie a bylinky podľa chuti (bazalka, kôpor, pažítka, mladá cibuľka...)

Postup:

Do hotového štartéru vložíme všetky suroviny (okrem soli), premiešame a prikryté necháme ešte cca 2 hod. odstáť. Potom pridáme soľ, jemne premiešame a vyprážame na panvici menšie lievance z oboch strán. 

Podávame s jarnou cibuľkou, cesnakovým pestom, strúhaným syrom alebo kečupom (kto má ako rád)


© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky