Sójové plátky

Sójové plátky sú po správnom spracovaní náhradou mäsa a plné zdraviu prospešných látok. 


Potrebujeme:

  • 1 sáčok sójových plátkov
  • 1 kocka zeleninový bujón
  • 1 menšia cibuľa
  • rastlinný olej
  • sójová omáčka
  • mletá červená paprika 
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
  • kukuričný škrob
  • rastlinná smotana alebo mlieko

Postup:

Do vody pridáme  zeleninový bujón a necháme zovrieť. Vložíme sójové plátky a povaríme cca 20 min. Potom vyberieme a necháme odkvapkať. (vývar môžme použiť na polievku, alebo na rozriedenie šťavy). Plátky potom na troche rastlinného oleja osmažíme, aby chytili farbu a kôrku. Stačí 3-4 min z každej strany. 

Na oleji potom speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, soľ, trošku vegety a sójovú omáčku. Chvíľu orestujeme, prilejeme vodu a necháme chvíľu povariť. Na zahustenie pridáme rastlinnú smotanu a kukuričný škrob. Šťavu nakoniec rozmixujeme do hladka ponorným mixérom a vložíme do nej späť osmažené sójové plátky.

Podávame s knedľou, alebo ryžou. 

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky