Lazane

Čo potrebujeme:

  • 1 balíček cestovín Lazane (cca 20 plátov)
  • tehla syr, príp.parmezán

1.plnka: 

  • 60 Dkg mletého mäsa, 
  • paradajkový pretlak alebo šťava, 
  • cibuľa, 
  • 2 strúčiky cesnaku, 
  • olej, 
  • 2 bobk.listy, 
  • soľ, vegeta, čierne korenie.

2.plnka: 

  • maslo
  • hladká múka
  • cca pol litra mlieka
  • 1 kocku bujónu (zeleninový, mäsový...)
  • oregano, bazalka, vegeta, soľ, čierne korenie.

Na oleji speníme cibuľku, pridáme pomleté mäso, orestujeme 10-15 min. Prilejeme paradajkový pretlak a šťavu, pridáme pretlačený cesnak, bobk.list, koreniny a podusíme ešte asi 15 min.

Z masla a múky urobíme zápražku, pomaly prilievame mlieko, pridáme bujón a koreniny a uvaríme na redší bešamel.

Do pekáča dáme na dno tenkú vrstvu bešamelu, naň poukladáme pláty lazane, opäť bešamel. Potom mäsovú vrstvu... striedame asi 3x. Na každú mäsovú vrstvu nastrúhame nahrubo tehlu. Ukončíme bešamelom a posypeme najemno strúhaným parmezánom.

Pečieme pri 200 °C cca 45 min.

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky