Syrové makaróny
Syrové makaróny
Potrebujeme:
- makaróny
- hladká múka
- olivový olej
- údené alebo kuracie mäso
- rôzna zelenina (hrášok, mrkva, kukurica, brokolica...)
- mlieko alebo sladká smotana
- 2 vajíčka
- tehla syr
- cesnak
- soľ, korenie, kari, kôpor (príp.žerucha, pažítka)
Postup:
Na oleji opražíme trocha hladkej múky, urobíme zásmažku, pridáme nadrobno nakrájané mäso a zeleninu. Trochu opražíme, zalejeme mliekom a uvaríme na riedku kašu. Potom pridáme vajíčka, soľ, korenie, kôpor, rozotretý cesnak a nahrubo nastrúhaný syr. Premiešame.
Cestoviny uvaríme tradičným spôsobom v osolenej vode s troškou oleja a scedíme.
Zmiešame so syrovou hmotou.
Môžeme jesť rovno takéto, alebo ešte vložiť do vymastenej zapekacej mise a nechať 15-20 min zapiecť. Všetky prísady dávame v množstve podľa vlastnej chute, prípadne môžeme doplniť alebo vynechať niektoré prísady. Doporučujem ale nechať kôpor a cesnak - dodáva to cestovinám originálnu chuť.