Černicový sirup
- 1 kg černíc
- 1 liter vody
- 1 kg kryštálového cukru
- 1 citrón
Postup:
Černice očistíme a opatrne opláchneme. Dáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme šťavu z 1 citróna a povaríme. Keď príde do varu, necháme bublať asi 5 min. Potom pučiakom na zemiaky poriadne popučíme a cez gázu alebo hustejšie umelé sitko prepasírujeme šťavu do druhého hrnca. Pridáme cukor a varíme, kým sa nerozpustí. Necháme prejsť varom a nalievame do fliaš.
Malo by sa sterilizovať 15 min na 80°C. Ja ale nesterilizujem a ešte sa mi nikdy nepokazil. Vydrží cez celú zimu do ďalšej sezóny. Ak sa teda, čo sa bežne stáva, nevypije skôr.Vložte svoj text