Černicový sirup

  • 1 kg černíc
  • 1 liter vody
  • 1 kg kryštálového cukru
  • 1 citrón

Postup:

Černice očistíme a opatrne opláchneme. Dáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme šťavu z 1 citróna a povaríme. Keď príde do varu, necháme bublať asi 5 min. Potom pučiakom na zemiaky poriadne popučíme a cez gázu alebo hustejšie umelé sitko prepasírujeme šťavu do druhého hrnca. Pridáme cukor a varíme, kým sa nerozpustí. Necháme prejsť varom a nalievame do fliaš.

Malo by sa sterilizovať 15 min na 80°C. Ja ale nesterilizujem a ešte sa mi nikdy nepokazil. Vydrží cez celú zimu do ďalšej sezóny. Ak sa teda, čo sa bežne stáva, nevypije skôr.Vložte svoj text

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky