Viedenská bábovka
- 250 g masla
- 250 g kryštálového cukru
- 1/2 bal. vanilkový cukor
- 4 celé vajcia
- 350 g polohrubej múky
- 1 bal. prášku do pečiva
- 60 ml mlieka (7 lyžíc)
- citrónová kôra, hrozienka, príp.mleté mandle, orechy...
- kakao
- maslo a strúhanka na vymastenie formy.
Vajcia, cukor a vanilkový cukor vymiešať do peny, pridať rozpustené maslo a vymiešať do hladka. Postupne pridať múku s kypriacim práškom a mlieko. Nakoniec citrónovú kôru, hrozienka, príp.orechy. Do časti hmoty pridať 1 PL kakaa. Formu vytrieť maslom a strúhankou, vložiť do nej svetlú a potom hnedú hmotu. Piecť v nižšej časti rúry.
Piecť pri 160 °C cca 50-60 min