Viedenská bábovka

  • 250 g masla
  • 250 g kryštálového cukru
  • 1/2 bal. vanilkový cukor
  • 4 celé vajcia
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 60 ml mlieka (7 lyžíc)
  • citrónová kôra, hrozienka, príp.mleté mandle, orechy...
  • kakao
  • maslo a strúhanka na vymastenie formy.

Vajcia, cukor a vanilkový cukor vymiešať do peny, pridať rozpustené maslo a vymiešať do hladka. Postupne pridať múku s kypriacim práškom a mlieko. Nakoniec citrónovú kôru, hrozienka, príp.orechy. Do časti hmoty pridať 1 PL kakaa. Formu vytrieť maslom a strúhankou, vložiť do nej svetlú a potom hnedú hmotu. Piecť v nižšej časti rúry.

Piecť pri 160 °C cca 50-60 min

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky