Dukátové buchtičky

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 3 dl vlažného mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 1 dl oleja
  • škorica na posypanie

Krém:

  • 1 zlatý klas

  • 8 dl mlieka
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

Do misky od mixera vložiť múku, v strede jamku, tam vliať vlažné mlieko, kryšt.cukor a rozdrobené droždie. Nechať chvíľu napučať, potom pridať ostatné prísady a mixérom vymiesiť dohladka (asi 10 min). Prikryť, nechať nakysnúť, potom urobiť šulce, vložiť na vymastený plech a ešte nechať 15-20 min podkysnúť. Potrieť mliekom, posypať trochu škoricou a piecť v rúre na 150°C cca 30-40 min. Uvariť krém.

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky