Langoše

Langoše
Langoše
  • 1 kg hladkej múky
  • 1 pochúťková smotana kyslá
  • 1 kávová lyžička soli
  • 5 dl mlieka
  • 50 g droždia
  • 2 kocky cukru
  • 1 vajce.

Z trošky vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme smotanu, soľ, napučaný kvások a múku. Cesto kvalitne vypracujeme a s misou vložíme do mikroténového vrecka zvnútra naolejovaného najmenej na 3 hodiny do chladničky. Po častiach z neho odoberáme a rukami tvarujeme malé bochníčky, ktoré necháme podkysnúť. Cesto rozťaháme rukami do tvaru langoša a na oleji smažíme.

Podávame s prelisovaným cesnakom a soľou v oleji, alebo džemom, tvarohom, kečupom a strúhaným syrom. Nespotrebované cesto necháme v sáčku v chladničke. Vydrží niekoľko dní.

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky