Čokoládové makrónky

  • ¾ hrnčeka mletých mandlí
  • 1 necelý hrnček práškového cukru
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 2 bielky
  • ¼ hrnčeka krupicového cukru
Čokoládové makrónky
Čokoládové makrónky

Krém: 100 g horkej čokolády

  • 2/3 hrnčeka šľahačkovej smotany
  • 1 malé maslo
  • ½ hrnčeka práškového cukru

Mleté mandle, práš.cukor a kakao dobre premiešame a preosejeme do misky. Z bielkov vyšľaháme sneh, kým netvorí mäkké špičky. Postupne pridáme krupicový cukor a vymiešame pevný lesklý sneh.

Stierkou vmiešame do snehu postupne mandľovú zmes a miešané stierkou, kým nevznikne lesklá hustá hmota, ktorá po vytiahnutí stierky tvorí stužkový vzor.

Hmotu naložíme do veľkého cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou s priemerom 1 cm. Na suché plechy položíme pečiaci papier a na to nastriekame 32 malých koliesok. Potom plechmi udrieme o pracovnú plochu, aby sme odstránili bubliny. Necháme 30 min. stáť pri izbovej teplote a pečieme v rúre pri 160 °C cca 10-15 min.

Po upečení vyberieme, necháme 10 min.odstáť a opatrene odlepíme z papiera.

Krém:

Čokoládu rozdrvíme a dáme do misky. Smotanu rozohrejeme v kastrólku takmer do bodu varu a hneď ju nalejeme na čokoládu.

Vymiešame dohladka.

Necháme 15-20 min. chladnúť, kým krém nezhustne a občas premiešame. Maslo vymiešame s cukrom a postupne doň vmiešame čokoládovú hmotu.

Úplne vychladnuté zlepujeme vždy dve makrónky krémom.

. . .

Pravé makrónky musia mať typický hladký povrch, mierne drsný spodný okraj a úžasne jemný a mäkký stred.

© 2016 FANY-recepty. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky