Babičkina sacherka
Potrebujeme:
- 5 vajec
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček granka
- 3/4 hrnčeka oleja
- 1 prášok do pečiva
Plnka:
- 20 dkg čokolády
- 1 šľahačka
Babičkina sacherka
Všetko spolu dobre vymiešať, rozotrieť na vymastený a posypaný (alebo pečiacim papierom vystlaný) plech a upiecť na 180°C
Príprava plnky: Čokoládu rozpustiť, pridať šľahačku a krátko povariť. Nechať v chladničke celkom schladiť a potom vyšľahať na parížsky krém,
Upečené poliať menším pol hrnčekom kávy s rumom a potrieť lekvárom.
Prekrojiť na dve polovice, na jednu natrieť polovicu plnky, na to druhá polovica a znova plnka. Schladiť.