Linecké koláčiky

Potrebujeme:
- 300 g hladkej múky
- 200 g studené maslo
- 100 g práškový cukor
- 1 čl vanilkový cukor
- 1 žĺtok
- citrónová alebo pomarančová kôra
Postup:
Zmiešame najskôr dobre preosiate sypké suroviny, pridáme na kúsky maslo (alebo postrúhané na hrubom struháku), vajce, citr. kôru a zmiesime. Vložíme do mikrotenového sáčka a dáme aspoň na 2 hod. do chladničky. Potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 3 mm, vykrajujeme dieliky (vždy jeden plný a jeden v strede s otvorom), ukladáme na plech s pečiacim papierom a pečieme pri 180°C cca 10-12 min. Po upečení necháme chvíľu na plechu, potom odoberieme a lekvárom spájame dieliky. Napokon pocukrujeme práš. cukrom a odložíme do uzavretej nádoby na chladnejšie miesto.