Plnená tortilla
Na plnku do 2 ks tortill potrebujeme:
- 1 mrkva
- ľadový alebo farebný šalát
- 1/2 avokádo
- pór
- zelená strukovinová fazulka
- kúsok cukety a čili papričky
- hrášok
- kukurica
- červená paprika
- 2 paradajky
- strúhaný parmezán alebo eidam
- olivový olej
- zeleninová majonéza
- soľ, kurkuma, čierne korenie,
- pol strúčika cesnaku
Postup:
Na troške oleja orestujeme na menšie kúsky nakrájanú mrkvu, pór, fazuľku, cuketu, čili a červ.papriku, posekaný cesnak, hrášok a kukuricu. Dochutíme soľou, kurkumou a čiernym korením.
Tortilly si predhrejeme, aby sa s nimi ľahšie pracovalo. Na polovicu natrieme majonézu, na to nasypeme restovanú zeleninu, pridáme na drobno natrhaný šalát a nakrájanú paradajku, avokádo a parmezán.
Stočíme (najskôr prehneme boky tortilly smerom dovnútra a odspodu zvinieme do batôžka).
Na rozpálenú panvicu položíme batôžky spojom dolu a postupne zo všetkých strán jemne opečieme.
Podáva sa teplé.