Silvestrovská červená kapustnica

Potrebujeme:
- Kyslá kapusta
- klobása 2 nožičky (alebo údené mäso-šunka, koleno…)
- sušené hríby
- 2-3 sušené slivky
- 1 PL rajčinový pretlak
- 1 ČL medu
- cibuľa + 1 strúčik cesnaku
- olej
- 1-2 bobkové listy
- soľ, ml.čier.korenie, ml. rasca, ml.červ.paprika, múka na zápražku.
Postup:
Kapustu zaliať vodou, pridať nakrájanú klobásu, bobk.list, hríby, slivky a dať pomaly variť aspoň pol hodinu. Medzitým si pripraviť zápražku: na oleji speniť cibuľku a cesnak, pridať múku a ml.červ.papriku, trochu spolu osmažiť, zriediť studenou vodou a precediť do kapusty. Pridať rajčinový pretlak, med, dochutiť korením, rascou, soľou a celé spolu povariť ešte asi 10 min.
