Kváskový chlebík 1-2-3
Metóda 1-2-3 znamená, 1 diel rozkvasu, 2 diely tekutiny, 3 diely múky. Ja som si zvolila tieto množstvá a chlebík je taký - akurát :-)
- 150 g rozkvasu
- 300 g tekutiny (50 g acidko, 250 g voda)
- 450 g múky (50 g ražnej chlebovej, 350 g pšeničnej chlebovej)
- 3 ČL soli
- 1 kopcová čajová mletej rasce
- ľanové, slnečnicové, alebo aj iné obľúbené semiačka
- 2 PL oleja
- 1 kávová lyžika medu
30 min. autolýza (zmiešaná múka s tekutinou)
Pridať ostatné prísady a dobre vymiesiť.
2 hod kysnutie (počas toho 3-4x premiesiť)
Presun do ošatky, 6 - 8 hod. kysnutie v chladničke
Pečenie:
12 min na 250°C + zápara
35 min na 180°C bez spodného plechu.
____________________________________________________________________________________
Ak začínate a neviete o kváskovaní ešte takmer nič, pomôžu vám aj tieto moje články: