Ovocné želé kocky
Piškótové cesto:
- 8 vajec
- 8 lyžíc práškového cukru
- 8 lyžíc polohrubej múky
Želatínová poleva:
- 2 zlaté klasy (maizena) spolu 80g
- 10 Dg práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 fľaša zaváraných broskýň alebo marhúľ (7 dcl), alebo čerstvé
- 1 liter šťavy (šťava zo zaváraniny, doliať vodou do 1 litra)
Plnka:
- 25 dg masla
- 15 Dg práškového cukru
- 1 vanilkový cukor (20g)
- 1 tučný tvaroh (250g)
šľahačka na dozdobenie (nemusí byť)

Postup:
Bielky vyšľahať mixérom na najvyššom stupni na sneh, rýchlosť otáčok znížiť a postupnepridávať cukor, žĺtky a nakoniec múku. Upiecť na hlbšom vymastenom a múkou vysypanom plechupri 150°C asi 45 min. Nechať vychladnúť.Maslo vymiešať s cukrom a van.cukrom a pomaly zamiešať tvaroh. Túto plnku natrieť na upečenývychladnutý piškótový plát. Na to poukladať drobnejšie ovocie a zaliať polevou.Poleva: V troche šťavy rozhabarkovať zlaté klasy, zvyšok šťavy dať variť s práškovým a vanilkovýmcukrom. Do toho priliať rozhabarkovanú zmes a miešať dohladka, kým nestuhne a kým sa hmotanestane priehľadnou. Takouto ešte teplou polevou zalejeme ovocie. Necháme stuhnúť v chlade.Nakoniec môžeme ozdobiť ešte šľahačkou.Môže sa to urobiť aj na spôsob torty do tortovej formy.