Sójové plátky
Sójové plátky sú po správnom spracovaní náhradou mäsa a plné zdraviu prospešných látok.
Potrebujeme:
- 1 sáčok sójových plátkov
- 1 kocka zeleninový bujón
- 1 menšia cibuľa
- rastlinný olej
- sójová omáčka
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- vegeta
- soľ
- kukuričný škrob
- rastlinná smotana alebo mlieko

Postup:
Do vody pridáme zeleninový bujón a necháme zovrieť. Vložíme sójové plátky a povaríme cca 20 min. Potom vyberieme a necháme odkvapkať. (vývar môžme použiť na polievku, alebo na rozriedenie šťavy). Plátky potom na troche rastlinného oleja osmažíme, aby chytili farbu a kôrku. Stačí 3-4 min z každej strany.
Na oleji potom speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, soľ, trošku vegety a sójovú omáčku. Chvíľu orestujeme, prilejeme vodu a necháme chvíľu povariť. Na zahustenie pridáme rastlinnú smotanu a kukuričný škrob. Šťavu nakoniec rozmixujeme do hladka ponorným mixérom a vložíme do nej späť osmažené sójové plátky.
Podávame s knedľou, alebo ryžou.